söndag 30 maj 2010

Panelen och parkett i stort klar






I lördags blev parketten klar på nedervåningen. Nu återstår endast lite justeringar på övre plan.

tisdag 25 maj 2010

Ytterpanelen påbörjad


Ytterpanelen är nu på väg upp och denna vecka levereras färgen så man börjar bli sugen på att fatta penseln.


Får dock se hur kul det är att hänga i taknocken och måla insidan av vindskivorna.




Efter helgens bankande så är nu parketten lagd i stort sett hela huset.


Här en bild från köket in i vardagsrummet.

söndag 23 maj 2010

Parketten nästan klar


Efter helgen så återstår endast TV-rummet och lite av hallen på nedre plan.

lördag 22 maj 2010

Golvläggning pågår!

Nu i helgen har vi startat det stora jobbet: Golvläggning

Vi gick in med stort självförtroende och trodde att det skulle vara en enkel match även för oss som i många lägen har tummen mitt i handen. Men tji fick vi. Det var otroligt svårt att banka rätt, få ihop skarvarna och försöka hålla brädorna i fint skick. Dessutom att skona våra nymålade väggar var en utmaning. Men nu är snart hela övervåningen klar och vardagsrummet som var det sista vi påbörjade ser riktigt bra ut. Funderingar på att leja bort finns fortfarande men hur svårt kan det vara...:)

Nedan ser ni resultatet.


Maltes rum


Vardagsrum plan 2


Full sysselsättning och förhoppningsvis tungan rätt i mun.


Hugos rum

Extra rum / Gästrum

Igår slutförde målarna sista jobbet och vi måste ju visa hur detta blev.


Jag/vi ville ha en glad tvättstuga men undrar om inte denna gröna blev i lite skrigaste laget. Men detta är det enda som kanske borde göras annorlunda men i bland måste man våga..:)


Bokhyllan blev klar efter mkt slit och svett. Men se så bra det blev till denna fina tapet som vi har i delar av hallen därnere.

Rätt panel på plats och vitmålad. Till detta kommer en gråaktig granitkeramik på golvet. Kommer bli kanon!

Bild uppifrån trappen. Målarna fick slita för att få den höga väggen bra. Men till slut så lyckades det. Just nu har vi kommit på att en mörk färg som denna är svår att dölja märken på men man kan ju måla om.....

I fredags fick Stefan äntligen möjlighet att få iväg alla soporna från tomten. Så nu är det förhållande vis rent och ganska mkt plats.

söndag 16 maj 2010

En arbetsdag på bygget


Nu börjar det bli lite plats på tomten att leka på. Vi blir dock varse att det finns lite jobb där också när vi flyttat in.




Lite gula kulörer att välja bland.


Bokhyllan färdigmålad.
På eftermiddagen tog vi ledigt från bygget och tillbringade några timmar på sjön. Helt suveränt!

fredag 14 maj 2010

Målning och tapetsering mm


Idag blev sovrummen på övre plan klara. Här är Hugos rum. Han gillade sitt rum mkt, framför allt att det fanns en orange räv på tapeten gick hem.


Maltes rum med hjortmotiv. Tänk att lilleman ska få sitt alldeles egna rum.... Var lite orolig att den gröna färgen inte skulle matcha tapeten men det blev klockrent. Skönt!


Malte jobbar för fullt i mamma o pappas sovrum.


Målarna jobbar på för fullt så vardagsrum/kök och TV-rum är båda målade två ggr. Den beige färgen var perfekt och kommer bryta jättefint mot de vita listerna. Även det lilla rummet där uppe är färdigt. Nedan syns resultatet på detta.


Hugo har tillsammans med Stefan slipat och lackat jollen som vi hittade på blocket. Nu ska den lackas en gång till sen kan vi vända den till barnens förtjusning. När sanden kommer för att slutföra sandlådeprojektet återstår att se.



Nu återstår endast ett val och det är vilken fasadkulör vi ska ha. Vi har bestämt oss för gul men som vi skrivit tidigare så finns det 1000 nyanser minst av denna kulör. Denna gula är fin men jag skulle nog vilja ha den lite mer blek. Får se om vi kan hämta ngn mer provfärg imorgon så vi kan komma till skott och beställa färgen. Imorgon är det återigen huset och tomten som står på agendan. Bokhyllan ska målas för tredje gången och det ska förhoppningsvis vara den sista. Tomten ska städas och balkongvirket grundmålas. Så får vi se hur långt vi hinner.

tisdag 11 maj 2010

Takpannorna på plats och spackling påbörjad


Idag är pannorna på plats.




Huset sett från baksidan.


Optimistjollen som suger åt sig Hugo och Malte när dem är på bygget. Jollen skall slipas och lackas, sedan fyller vi den med sand.


Spackling påbörjad.


Bild tagen från hallen in mot vardagsrum och TV-rum.

söndag 9 maj 2010

Storstädning på bygget

Idag dammsög Camilla hela huset för att göra fint när målaren kommer imorgon. Utomhus packades allt spill i högar och säckar, någon kväll i veckan får det köras till tippen. Samtidigt var vi även iväg och köpte en gammal optimistjolle i teak som skall användas som sandlåda. Den blev succe, det kommer nog bli många timmar lek med den.

Imorgon sätts takpannorna och invändigt börjar målningen. Igår var vi och hämtade tapeter som vi beställt.

Bilder kommer senare...

torsdag 6 maj 2010

Vattenläcka och innertak


Vattenläckan på tomten blev lite mer komplicerad än vi först trodde. I lördags så fick vi ju meddelande om att det hade forsat vatten ner till grannen när sjövattensystemet slogs på. Då man slog av systemet på kvällen så slutade det och när man sedan slog på igen på söndagen så fanns det ingen läcka längre- första gåtan för oss som inte har erfarenhet av 80 år gamla rörsystem. Sedan har vi fått gräva upp tomten och byta en kopplingen och trott det varit tätt tills några andra läckor och otäta ventiler bytts så tror vi nu att det äntligen skall gå att somna om.


Innertaket är nu uppe.


Bild från köket in i v-rummet och hallen till höger.


Bild från matplats till v-rum och TV-rum.


Bild in i TV-rum.

Inbyggda bokhyllan i hallen blir kanon.

lördag 1 maj 2010

CHOCKBESKED

Efter en trevlig kväll hos vänner kommer man hem och lyssnar av ett meddelande från grannen på tomten att det sprutar vatten från vårt hus!! Snacka om adrenalinkick, full gas till tomten, väl där så väntar vi oss ett vattenfyllt hus. Men till vår stora lättnad så visar det sig att det troligen är någon ledning till sjövattensystemet på tomten som inte håller tätt. Pust....vi som tidigare idag hade fått jättebra hjälp med avfuktare, golvvärme mm för att torka upp plattan snabbare. Oj, det kommer dröja innan man somnar ikväll.