tisdag 22 december 2009

Färdiga ritningar

Nu är plan- och fasadritningarna klara. Nu tar inredningsfrågor vid, bla var vi skall ha inbyggd bokhylla, infälld belysning mm.


fredag 18 december 2009

Köksbilder

Här är bilder på hur köket kommer bli.







MDF eller vitlaserat avgjort

Efter Borlängetrippen var valet enkelt mellan vitlaserad takpanel eller mdf-panel. Det blir fabrikslaserad takpanel. Vi fick se prov på mdf-panelen och man ser tvärskarvarna och det ser riktigt fake ut. Dessutom luktade panelen riktigt illa, vi var tvungna att plocka ut den ur rummet. Tur att vi inte valde den. Dessutom sparar (tjänar) vi 20 kkr på det. Det finansierar nästan granitskivan.

Husleverans 1 mars

Idag gjorde vi även klart med husleverans 1 mars. Plattan skall vara klar veckan innan så det blir perfekt. 1 mars skall vi även flytta in i vår hyresrätt som vi fått ca 1 km från tomten. Den är ca 200 m från en badstrand och ca 500 m från restaurang Pont så det blir riktigt schysst i sommar.

Doppingar

Lägger här in bilder från olika Doppingar som vi sett under dagen i Borlänge. Vi blev eskorterade genom ett nytt område helt fyllt av Doppingar och andra Fiskarhedenvillor.





torsdag 17 december 2009

Borlängetripp!

Idag var det så dags att ta bilen upp till Borlänge och Fiskarhedenvillan. Allt gick som smort och vi fick gjort allt som skulle göras, dvs en bra planlösning av kök och slutbeställningen av huset.

I köket flyttar vi dörren från hall fram till väggen mot vardagsrum. Detta gör att alla högskåp med kyl, frys, ugn och micro/ugn får plats på väggen mot hallen. I hörnan samma sida blir det en hylla och ett hörnskåp (överskåp). Resterande del av kök kommer enbarrt ha bänkskåp. Vi tror och hoppas att det i detta räcker för förvaring. Diskmaskinen kommer att vara integrerad och kommer finnas i anslutning till vasken. (Bild på köket kommer så snart vi scannat in våra ritningar) Vi är jättenöjda med köket och ska enbart bestämma vilken typ av bänksskiva vi ska ha, laminat, massiv trä eller sten. Måste kolla med firmor här i området om de kan matcha priset för stenen från Fiskarheden. Förmodligen inte omöjligt för det kostar massor med pluring hos dom.......

Slutbeställning är också gjord och det var massor ge och ta även om det i slutändan är massa ta...:) Lite tillägg här och där. Bland annat en stege på taket för att kunna ha kamin, färdiglaserat tak, försäkring etc. Många av dessa delar kommer man inte från men å andra sidan finns det delar som man kan välja att avstå till en början för att fixa senare.

Vi har haft en kanondag och det känns som vi kommer ett steg nämare vårt hus för varje dag och bygget ser ut att komma igång enligt plan. Skönt!

onsdag 16 december 2009

Nya ritningar och bygglov


Här är de senaste ritningarna som vi nu fått bygglov på. Burspråk har flyttats och skjutdörrar har kommit till. Får se hur köket blir, vi skall till Fiskarheden imorgon och göra klart det och slutbeställning.

lördag 12 december 2009

Utsättning

Här är en sent inkommen bild från utsättningen av huset på tomten. Det blev en del stega och mäta på plats för att få det på rätt ställe. Det känns ganska viktigt att det blir rätt, det är svårt att flytta på i efterhand. Stugan som kommer bli vårat renoveringsprojekt syns på bilden.

Markarbeten

Nu är det klart att markarbetena startar i februari. Plattan skall vara gjuten till sista feb. Hoppas på att huset kan komma i början av mars.

torsdag 10 december 2009

Bygglovshandlingar

Nu är bygglovsritningarna klara och i nästa vecka åker vi till husleverantören i Borlänge för att få köket uppritat och slutbeställningen av huset påskrivet. Efter det är det ca 10 v leveranstid. Om allt går som det skall så kommer första brädhögen i början av mars. Oj, vi måste snabba på med tomtröjning och markarbeten i jan-feb.

onsdag 9 december 2009

Gatuvy

Har just hittat gatuvyn i hitta.se´s kartor. Riktigt häftigt, nu kan man promenera runt i olika villaområden bara genom att klicka lite på datorn, det är en härlig tid! Hittade just en snygg gul fasadkulör på en villa i Käppala.

Ritningar



Nu börjar ritningarna ta form. Vi väntar på några mindre justeringar och sedan kan vi lägga dem bakom oss. Vi har valt att utgå från standardritningen och byggt in verandan på framsidan och lagt till ett burspråk på baksidan för att få lite extra luft i v-rummet. En stor fördel att få 2,6m i tak på bv. TV-rummet är tänkt att användas som just TV-rum men skall även kunna inhysa långväga gäster då man skjuter för dörrarna. Det fick bli skjutdörrar för att inte krocka med kaminen....det ena leder till det andra och projektet växer......skönt att det inte är ett renoveringsprojekt.


















tisdag 8 december 2009

Fasadkulör? Hjälp!

I bygglovshandlingarna som ska lämnas in inom några dagar ska tydligen även fasadfärg anges. Vi är båda inne lite på någon gul kulör med vita knutar men när vi diskuterar så inser vi att nyansen vi vill ha skiljer sig åt beroende på vem av oss man pratar med. Nu börjar vi fundera på om det verkligen är gult vi ska ha.

Vi har tidigare funderat på den fasadfärgskombinationen som finns på bilden på bloggen. Vi vill ha något som är klassiskt, håller över tiden, passar in i området och framhäver grönska. Kan ju även tillägga att det är en klassisk villa med brutet tak som kommer att bygga.

Vet ni någon färg som uppfyller våra kriterier eller som ni helt enkelt tycker är en perfekt fasadkulör?

Vitlaserat eller mdf-tak?

För två veckor sedan var vi på husvisning av en Fiskarhedenvilla och fick en hel del svar på frågor som vi hade med oss. Samtidigt fick vi en del nya frågor att fundera kring, bland annat så har vi inte bestämt oss om vi skall ha vitlaserat furutak eller vitmålad pärlspont i form av mdf-skivor. Helst skulle vi vilja ha vitmålade furubrädor men kan tydligen bli sprickor då. Det är kanske någon som har egen erfarenhet?

Bild på stugan

I lördags var vi förbi tomten och träffade ägaren som visade oss var vatten- och elledningar går. Vi passade även på att få en Grand Tour av stugan som finns på tomten.



Nu kör vi!

Nu är bloggen på plats och vi har redan kommit en bit i planerandet av husbygget. I dagsläget är bygglovshandlingarna precis på väg. Sedan tidigare har vi gjort klart med husvalet vilket föll på Fiskarhedenvillans Doppingen med lite justeringar.